Categorieën
WordPressed

Hosting

WordPress draait online op een hostingaccount. Wat dat is en hoe je kunt kiezen uit de hosting dat bij jou doel past zal ik in dit bericht proberen uit te leggen. Je hebt veel smaken in hostingland. Wij doen in Nederland aardig mee omdat we goede hostingbedrijven hebben. We zitten redelijk dicht op de internet backbone en beschikken over uitstekende datacentra.

Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Webhosting

De macht van de prijs

In veel gevallen ligt het kantelpunt bij de prijsstelling. Daarna komen de eigenschappen van deze abonnementsdienst pas in beeld. Je koopt in op maand of jaarbasis (een belangrijk criterium). Het type hosting is van belang (shared, vps, dedicated, managed). Maar natuurlijk ook technische kenmerken zoals de processor(en), het interne geheugen, de harde schijfruimte, het OS, bandbreedte.

Als je maandelijks 50 eurocent moet betalen is dat prima om op te starten. Je WordPress site staat online en je kunt je skills verder ontwikkelen. Maar verwacht niet te veel van de performance.

Door John Oosterlaar

Hoi, ik zit ongeveer vanaf 1995 serieus op het internet. In 2007 ben ik voor mezelf begonnen. WordPress vind ik het beste (open-source) cms. Ik lees graag html, php, css en aanverwante webtalen. Dit is een blog over die materie.