Categorie├źn
Local WP WordPressed

LocalWP

The #1 local WordPress development tool

Klopt als een bus als je praat over wordpress ontwikkelen zonder gedoe eromheen. Zonder domeinnaam, hosting, zonder installatie. Local wil ook zeggen niet toegankelijk voor bezoekers. Althans, minimaal. Dus met recht alle focus om te leren werken met en ontwikkelen van WordPress.

Je kunt gratis (ook wel belangrijk) instappen via: localwp.com en volg dan de link naar ‘OR DOWNLOAD FOR FREE’. Geef op waar je lokaal op draait, download de installatie file. En installeer zoveel WordPress websites als je maar wilt (de beperking is je HD ruimte en rekenkracht van je machine).

Nadat de installatie is uitgevoerd, kom je terug in een groot scherm met een invoerveld waar je de naam van je eerste lokale site moet invoeren. De volgende schermen hoef je niet te configureren. Geef een beheerderaccount op (gebruikersnaam en wachtwoord, het e-mail adres werkt lokaal en moet je even laten staan).

Heeft je lokale systeem niet alle rechten, denk aan een laptop van de zaak die op veiligheidsredenen is afgeschermd, dan kun je bij het aanmaken van een nieuwe site, niets wegschrijven in de hostfile. Dat is dan kak, want dan houdt het even op.

Ik zal verder nog details bespreken over de mogelijkheden van localwp en vooral natuurlijk, hoe je dan je in elkaar geknutselde website kunt overzetten naar een live omgeving (dus wel met domeinnaam en hosting).


Door John Oosterlaar

Hoi, ik zit ongeveer vanaf 1995 serieus op het internet. In 2007 ben ik voor mezelf begonnen. WordPress vind ik het beste (open-source) cms. Ik lees graag html, php, css en aanverwante webtalen. Dit is een blog over die materie.